Lingonrutor

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1154

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 12 Cooking time: 45 min
Ingredients
Instruction (45 min)
Ugn 225 grader.

Rör smör och socker smi-digt i matberedare.
Blanda i ägg och sirap.

Blanda mjöl, bakpulver, russin och kryddor i en skål.
Rör ner detta i smeten växelvis med gräddfilen.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd i långpanna, 25x35 cm.
Grädda mitt i ugnen 10-15 min.
Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper.
Låt den svalna.
Dela kakan tvärsöver i två delar.

Fyllning:
Vispa grädden.
Blanda i sylten.
Bred ling-ongrädden på ena kakhalvan.
Lägg på den andra.

Garnering:
Rör ihop flor-socker och vatten.
Bred gla-syren över kakan och garne-ra med lingon.
Låt kakan stå kallt några timmar, gärna över natten.
Skär den i rutor.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se