Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och tomatquinoa

Language :
Image source: Kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 42 years Man
Recipe source: Nätet
Views: 1954

Author comment:

Quinoa är en ört som finns i färgerna svart, röd och vit. Den är rik på protein, vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen, samtidigt som fetthalten är låg.

Ett tips är att pensla på honungen efter att du har stekt ett tag. Den gör kycklingen ganska svart annars.
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Blanda citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg kycklingen i marinaden och marinera ca 15 min. Trä upp kycklingen på spett.

2. Skölj quinoan noga i hett vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Om du kokar olika färger så använd separata kastruller. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna.

3. Hetta upp en stekpanna med olja, fräs tomaterna hastigt så att de blir lite mjuka, tillsätt fänkål och quinoa, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Strö över dill och rör om.

4. Stek eller grilla kycklingspetten ca 7-10 min runtom tills de är genomstekta. Servera med quinoa och en klyfta citron.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se