Lammfilé med chèvrepotatis och butlersås

Language :
Image source: Egen kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 42 years Man
Recipe source: Kokbok
Views: 3999

Author comment:

Lättlagad men god och festlig mat. Såsen kommer från Carl Butlers första kokbok.
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
1. Chèvrepotatis:
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva potatisen tunt och smält smöret. Blanda potatisen i en bunke med smöret och krydda med salt och peppar. Varva potatisen med smulad ost i en smord ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 min.

2. Butlersås:
Skölj och skiva champinjonerna, fräs dem hastigt i smör i en stekpanna. Häll på vinet och blanda runt. Tillsätt senap och pressad vitlök och låt koka ihop i några minuter. Häll på grädden och koka ytterligare ett par minuter till lagom såskonsistens. Smaka av med svartpeppar och lite kalvfond.

3. Krydda köttet, bryn det i smör och stek vidare tills det är så rosa som du vill ha det. Låt vila en stund innan det skärs upp.

4. Servering:
Dela sockerbönorna och strimla rödlöken. Fräs i smör tills det mjuknar men ännu har spänst. Tillsätt eventuellt balsamvinäger och vänd runt, smaka av med salt och peppar. Dela köttet på snedden och lägg upp på en tallrik tillsammans med potatis.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se