Laxrillette

Language :
Image source:
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 55 years Man
Recipe source:
Views: 825

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 1 Cooking time: 0 min
Ingredients
Instruction (0 min)
Sjud laxen i lättsaltat vatten i 5 minuter.
Låt den rinna av och svalna.
Hacka löken riktigt fint och stek den i 2 matskedar smör tills den är mjuk och genomskinlig.
Låt svalna.

Vispa smöret tills det är vitt och luftigt och blanda ner créme fraiche.
Smula ner såväl den kokta som den rökta laxen.
Tillsätt citron, rapsolja, äggula, vinäger och finhackad dill och vispa eller rör till en jämn kräm.

Lägg upp rilletten på burkar, tryck ner den ordentligt i burken och lämna en knapp centimeter upptill i burken.
Smält och skira smör, låt det svalna något innan du garnerar med dillkvistar och skedar över det skirade smöret.
Låt rilletten mogna ett dygn innan du äter den.
Servera med rostat bröd, cornichons, inlagda polkabetor, kapris eller rädisor och några drag med svartpepparkvarn.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se