Glasstårta med mandelbotten

Language :
Image source: Canon 550D
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 41 years Man
Recipe source: Internet
Views: 4882

Author comment:

God efterrät! Lätt att ha i frysen och skära tårtbitar när det passar till fikat.
Portions: 8 Cooking time: 300 min
Ingredients
Instruction (300 min)
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Finmal mandeln med en mandelkvarn.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa. Blanda i den malda mandeln.

4. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant. Grädda mandelbotten mitt i ugnen ca 25 min och låt svalna.

5. Hacka dajmen fint med en kniv. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden tjock. Blanda äggsmet, grädden och vanillinsocker.

6. Häll glassmeten på mandelbotten och ställ i frysen i minst 4 timmar.

7. Garnera tårtan genom att pudra över kakao. Servera!
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se