Citronpannacotta med lakritsspegel

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 767

Author comment:

Nyår.
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Blanda grädde och färskost i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Låt blandningen sjuda i ett par minuter, rör om då och få.
Ta bort kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i gräddblandningen.
Blanda till sist ner zest och saft.

Häll blandningen i glas och låt stå i kylslår i minst 4 tim.

Gör under tiden lakritsspegeln.

Koka upp grädden, sänk värmen och smält lakritskonfekten på mycket svag värme under ständig omrörning.
Det kan bli små bitar kvar.

Sila lakritsmassan och låt svalna lite innan den fördelas över citronpannacottan.
När den kallnat ska den vara som en tjock kräm.
Häll den sedan över pannacottan.

Låt stå i kylen ytterligare 1 tim.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se