Grillade fläskfiléspett med bacon

Language :
Image source: Kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 41 years Man
Recipe source:
Views: 2497

Author comment:

Grillat är gott! Passar bra med salsa, tzatziki och potatissallad eller ris.

Prova med olika Santa Maria marinader, tex "Smoky Honey" eller "Ginger Pork".
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 4-5 cm tjocka skivor.

2. Lägg fläskfilén i en plastpåse och häll på marinaden. Lägg påsen i en ytterligare påse så slipper du få grisigt utifall att påsen är trasig eller går sönder. Låt fläskfilén marineras minst 2-3 timmar.

3. När fläskfilén har marinerats klart sätter du den på spett. Använder du träspett se till att de har lagts i blöt i ca 15 min innan. Innan du trär fläskfilén på spetten lindar du bitarna med baconskivor.

4. Ca 40-50 min innan servering tänder du grillen. När kolet har fått en grå fin färg (efter ca 30 min) lägger du på fläskfilén och majskolvarna.

5. Låt grilla under lock för BBQ smak och såpass länge att köttet är helt genomgrillat. Fläskfilé skall inte serveras rosa eller rött! Hur länge beror helt på din grill, du får själv hålla reda på när köttet är klart!

6. Servera med tex Salsa, Tzatziki och potatissallad eller kokat ris. Drick kall öl eller ett passande rött vin till!
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se