Persiko- och björnbärspaj

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 981

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 8 Cooking time: 45 min
Ingredients
Instruction (45 min)
Sätt ugnen på 225 grader,
Nyp ihop vetemjöl och smör till en deg och tillsätt en skvätt vatten.

Klä en smord pajform.
Kavla degen och placera den sedan över formen och nyp fast kanterna.
Nagga botten och förgrädda i ugn i ca. 10 min eller tills botten fått lite färg.

Blanda bären med socker, vaniljsocker och potatismjöl.

Placera ut persikohalvorna i rader i formen och lämna någon cm mellan varje.
Häll på bären och se till att de hamnar jämnt och fyller upp runt persikorna.
Det här är viktigt eftersom det lägger grunden för hur fint mönster pajen får.
Strö över sockret,

Grädda i ugnen på 225 grader i ca. 10 min och sänk sedan till 200 grader och grädda i ytterligare 20 min eller tills fyllningen verkar ha stannat.
Passa så att persikorna inte får för mycket färg!
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se