Halstrad kummel

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 55 years Man
Recipe source:
Views: 1155

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 25 min
Ingredients
Instruction (25 min)
Drösa fisken, dvs klappa in den med grovt salt.
Låt den ligga svalt i 1?1 ½ tim, beroende på tjocklek.
Skölj av saltet och dela filén i fyra bitar.

Stek baconet knaprigt i en panna.
Lyft upp tärningarna och låt rinna av på papper.

Fräs schalottenlökarna runt om i baconfettet.
Ansa champinjonerna och fräs dem också.
Strimla tomaterna och låt dem bli varma.
Klipp ner lite timjan.
Smaka av.
Lägg på ett lock och puttra tills löken är mjuk.

Ansa rotsellerin och skiva den tunt.
Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten.
Låt rinna av.

Stek fisken i smör, först med skinnsidan ner.
Smaksätt med salt och peppar.
Håll varmt.

Fräs mjölet i smöret till såsen i samma stekpanna som du stekte fisken i.
Vispa ner buljongen och sjud tills skyn tjocknar.
Sila och smaka av med salt och peppar.

Vill du ha en fylligare sås, tillsätt lite grädde.
Servera fisken med grönsaker och sky.
Dekorera med timjan eller annat örtgrönt.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se