Fisksoppa med saffran och aioli

Language :
Image source:
Uploaded by: Katazorica
Recipe created by: Katazorica
Recipe source:
Views: 663

Author comment:

Fisksoppa:
500 g räkor m skal
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 påse saffran
2 dl vitt vin, torrt
1 l vatten
400 g potatis
250 g fänkål ( 1 stånd)
300 g laxfilé, utan skinn & ben
300 g torsk filé
1 dl vispgrädde
1.5 tsk salt
2 krm chiliflakes
2 msk olivolja
2 pak soi ( á 150g)

Aioli:
2 äggulor
2 tsk citron el vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 dl olivolja
2 klyftorvitlök
3/4 tsk sakt
Portions: 4 Cooking time: 0 min
Ingredients
Instruction (0 min)
Aioli:
Vispa ihop äggulor och vitronsaft. Tillsätt oljorna droppvis under kraftig vispning. Smaka av med vitlök och salt

Fisksoppa:
Skala räkorna och spara skalen. Ställ allt i kyl
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja tillsammans mef räkskal och saffran. Häll på vinet och koka 5 min. Tillsätt vatten och koka under lock ca 15 min.
Skala och skär potatisen i ca 2x2 cm tärningar. Ansa och skär fänkål och pak soi i grova bitar. Skär lax och torsk i 2 x 2 cm bitar.
Sila buljongen och koka upp den igen. Tillsätt grädde, salt och chiliflakes. Lägg i potatisen och koka ca 8 min.
Lägg i fänkål, pak soi och fisk. Koka ca 3 min till.
Ta bort från platta och lägg i räkorna.
Servera med aioli och god bröd
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se