Lax i ugn med kräftskagen och citron- och dillmos

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1550

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 35 min
Ingredients
Instruction (35 min)
Värm ugnen till 225 grader.
Skär ett djupt snitt i mitten på varje laxbit, så du får en ficka.
Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.

Hacka kräftorna grovt och blanda dennes resten av ingredienserna till fyllningen.

Fördela fyllningen i fickorna.
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.

Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 min.
Toppa med en klick rom och en dillvippa.

Citron- och dillmos:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min.
Häll av vattnet.

Mosa potatisen med en elvisp.
Värm mjölken.

Blanda moset med varm mjölk och ev. smör och vispa det fluffigt.

Vänd ner citronskal och dill och smaka av med salt och peppar.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se