Lavendel- och salviamarinerade kycklingspett med dillfärskost och fröpotatis

Language :
Image source: Egen kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 41 years Man
Recipe source: Kokbok
Views: 3018

Author comment:

Använd t.ex torkad lavendel eller hackade blad.
Portions: 4 Cooking time: 40 min
Ingredients
Instruction (40 min)
1. Hacka dill och blanda med färskost och creme fraiche. Ställ in i kylen tills servering.

2. Tärna kycklingfiléerna och lägg i en bunke. Blanda vitlök, lavendel, salvia och olivolja. Häll blandningen över kycklingen och låt marinera i kylskåpet i minst 1 timme.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och låt den rinna av. Vänd potatisen i dillfrön, fänkålsfrön, kummin, salt och olivolja i en stor ugnssäker form. Tillaga potatisen mitt i ugnen i ca 30 min.

4. Tänd grillen och invänta bra glöd. Undertiden gör du salladen. Blanda fläderblomssaft, citronsaft och olja. Halvera tomaterna. Skala, kärna ur och skär avokadorna i mindre bitar. Blanda tomat och avokado med dressingen.

5. Trä kycklingbitarna på grillspett och grilla indirekt på grillen tills de är helt genomgrillade och har fin färg.

6. Blanda ned salladsbladen i salladen och krydda med flingsalt. Servera kycklingen med fröptatis, dillfärskost och sallad.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se