Renfilé med kålrotspuré, smörstekt kål och hjortronchutney

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1108

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
Puré:
Skala och skär kålroten i mindre bitar.
Lägg dem i en kastrull och häll över mjölken.
Tillsätt vatten om mjölken inte täcker kålroten.
Tillsätt 1 msk smör.

Låt sjuda under lock tills kålroten är mjuk.
Häll av vätskan och mixa kålrötterna till en slät puré med mixerstav.
Tillsätt 50 g smör och krydda med salt och peppar.

Chutney:
Skala och finhacka löken.
Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda hjortron, lök, chili, vinäger och socker i en kastrull.
Låt koka utan lock i ca. 15 min.
Krydda med salt.
Skär köttet i portionsbitar.
Krydda med 1 tsk salt och peppar.
Stek köttet runtom i 2 msk smör ca 7 min.
Låt vila ca. 10 min innan det skärs i skivor.
strimla vitkålen.
Stek den i 2 msk smör med vinägern ca. 5 min.
Krydda med 1 krm salt.

Servera köttet med kålrotspuré, stekt kål och hjortronchutney.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se