Fish & chips hemmagjord

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 55 years Man
Recipe source:
Views: 1231

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 35 min
Ingredients
Instruction (35 min)
Börja med dillmajonnäsen.
Dela så du får 3 av äggulorna 1 en skål, vitorna och det sista ägget sparar du till paneringen.
Utsätt dijonsenap och en skvätt vitvinsvinäger till ägg utorna, vispa etter mixa med stavmixer och tillsätt rapsoljan droppvis till önskad mängd och konsistens.

Blanda ner hackad dill och smaka av med salt.
Skär potatisarna i pommestavar, värm upp oljan till 140°C och fritera stavarna i omgångar.
Lyft upp och låt rinna av.
Höj värmen på oljan till 180°C och slutfritera i omgångar.

Salta.

Vänd gösfilerna i uppvispad äggblandning och panko.
Fritera fisken gyllene.
Servera med dillmajjo och potatis.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se