Helstekt rödspätta med råstekta morötter och äpple och citron- och dragonsmör

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1734

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
Smör:
Mixa eller vispa ihop samtliga ingredienser till smöret.
Skala mortjtterna och skär dem i bitar, ca. 1 x 2 cm.
Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

Stek morötterna i olja ca 3 min tills de är at dente.
Tillsätt äppelklyftorna och stek ytterligare ca. l min.
Krydda med 2 krm salt.

Krydda spättorna med 1 1/2 tsk salt och peppar.
Vänd dem i mjöl.
Stek i smör, ca 5 min på varje sida.

Lägg upp spättorna på tallrikar och ös över det brynta smöret från stekpannan.
Lägg på morötter och äpplen och servera med citron- och dragonsmöret.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se