Gratinerad hummer

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 794

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
Klyv humrarna på längden.
Plocka bort tarm och magsäcken som sitter bakom ögonen.
Plock bort allt kött från klor och stjärt.
Skär köttet i bitar.

Fräs samman smör och vetemjöl i kastrull.
Späd med vitt vin och grädde till ganska tjock stuvning.
Smaksätt med senap, fiskbuljong och riven ost.
Dra kastrullen från spisen.
Efter en stund, när såsen inte är direkt kokhet, tillsätts hollandaisesåsen.
Smaka av med salt och peppar.
Rör till sist ned hummerbitarna och hummersmöret.

Lägg de tomma och rengjorda hummerskalen på en bädd av grovsalt på ett ugnssäkert fat.
Fyll skalen med stuvning.
Gratinera i 225 graders ugn ca. 10 min eller tills dess fyllningen fått fin färg.

Servera med vitt bröd, salladsblad och citron.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se