Älgburgare med grönmögelostkräm

Language :
Image source: Min kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 40 years Man
Recipe source: Tina's kokbok
Views: 2541

Author comment:

Kanongod burgare med älgfärs. Fungerar även med nötfärs! Den lutftorkade skinkan kan bli väldigt salt, så provsmaka så burgaren inte blir för salt!
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
1. Slå in lökarna i aluminiumfolie och lägg dem på glöden i ca 20 min.

2. Blanda ingredienserna till ostkrämen och smaka av med salt och peppar. Riv skalet från en halv citron och pressa saften i krämen.

3. Blanda färsen med senap och kryddorna. Forma till burgare och grilla på grillen. Det skadar inte om de är lite röda i mitten.

4. Pressa vitlöksklyftorna och fördela dem på hamburgerbröden. Ringla över lite olivolja och lägg dem på grillen tills de fått färg. (Passa dock så de inte bränns, det går väldigt fort!)

5. Grilla skinkskivorna mycket snabbt så de blir lite knapriga.

6. Ta löken från grillen och skiva den.

7. Lägg lite ostkräm på de undre bröden och sedan ett salladsblad, burgaren, löken och till sist den grillade skinkskivan. Lägg på den övre delen och ät!
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se