Karamelliserad chokladcreme med plommon- och vaniljkompott samt kakaomüsli

Language :
Image source:
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1751

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 0 min
Ingredients
Instruction (0 min)
Chokladcreme:
Smält socker till karamell i en kastrull.
Tillsätt skrapad vaniljstång och hälften av grädden.
Vispa ut hackad choklad i grädden.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Låt cremen svalna och tillsätt sen gelatinet och resten av grädden.
Ställ cremen kallt i minst en timme.
Vispa sen den kalla cremen med en elvisp så att den tjocknar något.
Skeda upp fina ägg med en varm matsked.

Kakaomusli
Stek havregryn i smör och socker så att grynen får lite ljusbrun färg.
Pudra över kakao och vänd in den i de varma grynen.
Låt svalna och müslin är klar.

Plommonkompott:
Kärna ur plommonen och skär ner dem i mindre bitar.
Smält smöret tillsammans med skrapad vaniljstång och socker.
Låt svalna och vänd i resten av plommonbitarna.

Garnera desserten med citronmelissblad.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se