Ångkokt Regnbåge i folie med örter

Language :
Image source:
Uploaded by: Barakock
Recipe created by: Barakock 55 years Man
Recipe source:
Views: 958

Author comment:

Denna rätt är förmodligen den första riktiga maträtt jag gjort om man undantar ungdomens makaroner och nudlar med ketchup. Jag älskar att fiska så det här lärde jag av fiskepolare och en hel del experiment över lägerelden. Bland annat så måste man köra dubbelt lager folie om man inte vill elda upp firren tex. (vilket tyvärr har hänt)
Portions: 4 Cooking time: 45 min
Ingredients
Instruction (45 min)
Gnid in fisken med salt och skölj bort allt slem. Krydda sedan med salt och vitpeppar.

Lägg fisken på ugnsfolie som är tillräckligt stort att vika runt firren och göra ett paket som håller helt tätt i ugnen.

Börja med att klicka smör på folien där fisken skall ligga. Blanda alla örter, salladslök och olja i en bunke samt kläm över saften från en lime.

Tryck in så mycket det går av blandningen i buken på fisken och lägg klickar med smör ovanpå blandningen. Lägg sedan överbliven röra utanpå fisken och klicka även här ut lite smör. Gör ett helt ångtätt paket med folien runt fisken (undvik att göra mer än ett lager då det påverkar koktiden.

Lägg paketet i långpanna i ugnen och koka i ca. 40 minuter vid 225 grader för en fisk kring kilot. Om du gör små på ca. 250g så räcker en halvtimme. Kolla om ryggfenen lossnar då du öppnat paketet, om inte så koka ytterligare ett antal minuter.

Servera med ugnsgrillade rotfrukter.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se