Musselsoppa med aioli

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 55 years Man
Recipe source:
Views: 1163

Author comment:

Ångugn
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
Musselsoppa:
Tvätta blåmusslorna och sortera bort de döda musslorna.
Hacka lök och vitlök och lägg i botten på uppsamlingsfatet tillsammans med grädden och det vita vinet.
Placera musslorna i det perforerade blecket.
Värm ugnen med full ånga till 100°C.
Placera uppsamlingsfatet på första falsen och musslorna på näst översta falsen.
Ställ tiden på 8 min och ånga.
När timern piper öppna ugnen och skaka blecket med musslorna så att all vätska rinner ned i uppsamlingsfatet.
Kasta bort de musslor som inte öppnat sig under ångningen.
Vid servering; mixa i smöret i den varma buljongen, vänd i strimlad persilja.
Arrangera musslorna i djup tallrik, häll över den goda skum. miga buljongen.

Aioli:
Mixa äggula, senap och vitlök med en stavmixer.
Tillsätt sedan oljan och mixa till en homogen aioli, smaka av med vinäger, salt och peppar.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se