Laxfilé med quinoasallad

Language :
Image source: Kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 41 years Man
Recipe source: Nätet
Views: 3726

Author comment:

Snabb och lättlagad! Fungerar även att grilla laxen, blir supergott!
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Koka quinoan enligt instruktionerna på paketet.

3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Pressa även över saft från 1/2 citron. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

4. Skär salladen i bitar och blanda i en stor skål med babyspenat, tunt skivad rödlök, majs, skivad avokado och skivad paprika. Häll över olja och balsamvinäger och rör om. Blanda quinoan med salladen.

5. Blanda ihop ingredienserna till cremé fraichse såsen. Pressa och häll i ca 2 msk citronjuice i såsen. Spara några citronklyftor till garnering.

6. Servera salladen på en tallrik med laxen ovanpå och cremé fraiche såsen i en liten skål. Strö över lite havssalt med peppar och citron. Lägg en citronklyfta på tallriken och garnera med lite crema di balsamico.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se