Fig Newtons

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 698

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 1 Cooking time: 45 min
Ingredients
Instruction (45 min)
Ca. 25 bitar.

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt honung och ägg.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Blanda ihop till en smidig deg.
Rulla degen till 2 längder och plasta in.
Kyl i minst 1 tim.
Gör under fiden i ordning fyllningen genom att koka upp fikon, socker och vatten.
Låt koka i ett par minuter tills det mesta av vätskan har kokat bort.
Ta från värmen och låt svalna.
Kör fikonen i matberedare till en tjock pure.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg en av deglängderna på en mjölad arbetsyta och kavla ut den till en rektangel, ca. 30x10 cm.
Bred hälften av fyllningen i en sträng mitt på degen.
Lossa försiktigt på degen med en metallstekspade.
Vik upp kanterna så att de överlappar varandra.
Dela på mitten för att lättare lägga över längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper.
Baka ut den längden på samma sätt.

Grädda 15?20 min eller tills längderna fått en ljusbrun färg.
Låt svalna.
Skär sedan i 2 cm breda bitar.
Lägg över på ett galler för att svalna.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se