Tarte Tatin

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 55 years Man
Recipe source:
Views: 893

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 8 Cooking time: 120 min
Ingredients
Instruction (120 min)
Blanda mjöl, strösocker och smör i en bunke.
Vispa upp ägget lätt och blanda ner i bunken.
Tryck ihop till en deg och lät den vila kallt ca. 1 tim.

Sätt ugnen på 200°.

Skala och kärna ur äpplena, skär dem i fyra delar vardera.
Blanda råsocker och vatten i en stekpanna, ca 24 cm i diameter. Smält utan att röra i lagel Koka sockerlagen tills den får fin gyllenbrun färg, ca. 5 min.
Tillsätt smör och salt.

Lägg i äppelbitarna, vänd runt dem i sockerlagen.
Fortsätt koka 20-25 min, så att en del vätskan från äpplena kokar bort.

Kavla ut degen och täck äpplena i pannan med den.
Stoppa in degkanten runt äpplena med hjälp av en stekspade.

Grädda mitt i ugnen ca. 30 min.
Låt svalna något.
Stjälp upp på ett fat med kant.
Får den svalna för länge är det risk att den fastnar i pannan.
Om det händer kan den värmas på spisen på låg värme så lossnar den.
Strö över kokosen.
Servera med crème fraîche, glass eller turkisk yoghurt.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se