Porchetta - rullad fläsksida med örter

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 55 years Man
Recipe source:
Views: 1252

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 10 Cooking time: 195 min
Ingredients
Instruction (195 min)
Be din kötthandlare lossa köttet från svålen på grissidan.
Börja med att skära ett rutmönster i svålen och lägg den sedan med svålsidan ner på din arbetsbänk.
Strö över salt och låt stå en timme i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 140 grader.

Mortla fänkålsfrön tillsammans med peppar och vitlöksklyftor.
Hacka örterna och pinjenötter och blanda med kryddröran.
Bred ut alltihop på fläsksidan och rulla sedan ihop den så tajt det bara går.
Svep svålen runt rullen och knyt sedan ihop rullen så hårt du kan med steksnöre.
Gör öglor och dra åt.
Torka av svålen ordentligt med hushållspapper.
Du kan med fördel förbereda porchettan hit dagen innan.

Lägg rullen i en ugnsfast form.
Häll på äppelcider och tillaga tills den har en innertemperatur på 70 grader.
Det tar från 2,5 till 4 tim beroende på tjocklek.

Ta ut porcettan och dra upp värmen till 250 grader.
Sätt in den igen och bryn tills den fått fin färg.
Det tar ca. 10 min,
Låt svalna innan du skär den i skivor.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se